torsdag 7. februar 2013

Fargetest Gotisk Patina

Liberon Gotisk Patina - Fargeprøve

I jakta på dei perfekte fargane har vi falt for Gotisk Patina fra Liberon. Det er ein mørk brun voks som man tynnar ut med klarvoks til ønska fargenyanse er funnen.

Eg laga opp små blandingar i plastglas, og for å sleppe å "kaste vekk" fire malarkostar på testen smurte eg fargen på med ein lite obserberande tørkerull. Det fungerte overraskande bra
Var litt utfordrande å få nøyaktig mengde, så vi må ta eit teststrøk før vi maler hytteveggen, men testinga i kveld har ført oss til eit val av farge på stova :-)

4 ulike blandingar i plastbeger, blitsen gjære at fargeprøvene her ikkje får "rett" farge.



Det var ikkje store forslkellar på 2, 3 og 4 delar klar, men om man ser godt etter kan man sjå ein liten nyanse forskjell.

Vi står mellom 2 eller 3 delar klar, muligens 3 delar klar og heller ta eit ekstra strøk om vi føler det vart for lyst. Er verre å angre oss om det enda opp mørkare enn vi set pris på.

4 kommentarer:

  1. Jeg gjorde det samme som deg - blanda farger i plastbeger med målebeger fra apoteket som måleredskap. Trenger jo ikke store skvetten for å stryke på en plankebit. Dette er en spennende epoke, det også! Lykke til med fargevalget! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Målebeger frå apoteket hadde nok gitt mer nøyaktig måling i forhold til teskje som eg brukte. Eit godt tips!
      Fargen vart iallefall kjempe fin :)

      Slett
  2. Så fin den så ut! Men det hadde vært kjekt å sett den i dagslys ;-)
    Det føles godt når man har funnet den rette fargen!! :-)

    SvarSlett