onsdag 20. februar 2013

Korleis behandle golvet?

Først var eg bestemt på olje, enkelt å få fint, eit strøk pluss påfyll, litt meir vedlikehold enn lakk, men i følge olje produsent skal det vere bra og enkelt. Mjukt og matt utsjånad.

Men eg har ikkje klart å finne ein farge som var akkurat slik eg ville ha den. Når oljen tørka følte eg at den fikk eit grønn skjær og vart aldri slik eg ville ha den.

Har derfor gått over til å vurdere beis og trestjerner gulvmatt.

Nokon med erfaring?
Mulig å bruke Lady Interiørbeis med trestjerner gulvmatt over, kor mange strøk bør vi ta med trestjerner? Berre å dele gode og vonde opplevelsar, kva vi må passe på og kva vi må huske å tenke på.


Eit par bilder med Lady interiørbeis drivved på golv.

Stue - Tak, vegg, Golv


Gang/loftstove - Tak, vegg, Golv
 

4 kommentarer:

 1. Jeg er usikker, og har ikke begynt å se etter gulvfarge selv ennå. Det eneste jeg har å sammenligne med, er trappa (furu) vår. Den var beisa og lakka fra fabrikk, men ble veldig fort stygg pga mange hakk.. Nå er den derfor malt. (Etter bare 7 år!)
  Ser for meg at det kanskje er lettere å vedlikeholde (flikke) et gulv som er oljet? Forstår jeg må undersøke litt selv ;-) Lykke til, jeg er spent på hva du kommer fram til ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eit olja golv skal være lettare å friske opp, men lakk skal være meir slitesterkt i utgangspunktet. Med olje skal man kunne olje dei delane som er slitt, men med lakk må man ta ein fix i hakk, eller pusse ned alt for å få fint resultat.
   Trur nok fargen blir viktigast for oss, eg får ikkje olja til å harmonere med dei andre fargane vi har valgt.
   Heldigvis enda litt tid på oss før det er tid for golvbehandling, men tida går fort ;)

   Slett
 2. Hei Karoline.

  Stol på egene valg og hva hjertet sier.
  Valg av farge på gulv er veldig vanselig. Man skal iallefall være fornøyd (og sikker) med fargen før man beiser/maler og senere lakker gulvet.
  Vi har valgt å olje våre gulv og er blitt strålende fornøyd med resultatet. Ett lunt og behagelig gulv å gå på.
  Velger man lakk får man ett hardere gulv å gå på, men vi tåler hardere bruk. Bakdelen med lakket gulv er at man har mye mere arbeid om man senere vil friske opp gulvet.
  Det er en drøy måned siden vi oljet våre gulv på hytta med to strøk olje. Ser alt nå at gulvet har fått endel hakk og riper. Men det var noe vi tok høyde for når vi valgte oljing. Vi har slått oss til ro med at gulvet vil få endel slitasje etter hvert. Men nå har vi valgt å ikke henge oss opp i dette. Vi skal tross alt bruke hytta.
  Så stol på egene valg og slå dere til ro med dette. Dere blir nok garantert fornøyd.
  Lykke til ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vil man unngå hakk får man legge flis eller laminat. Ekte tregulv vil nok få hakk og striper samme kva man behandlar med, men så er iallefall i mine auge eit ekte tregolv med mykje bruksmerke finare enn laminaten uansett hakk ;) Berre tred er tred :)
   Ser at de har eik, den skal være ein del hardare enn furu som vi legg, mulig vi gjære lurt i å legge på godt med beskyttande lakk, med olje hadde vi kanskje våre litt for utsatt for hakk/riper.
   Ein ting er sikkert, når valget er tatt må hytta brukast og slitast! Hakk og slitasje kjem nok enten eller :)

   Slett