lørdag 11. mai 2013

Når snøven forsvinner...

Når hytta vart røyst kom det brått store mengder snøv på kort tid. Alt av material og kapp som låg rundt hytta vart dekka av snøv.
No har snøven smelta og fram kom alt rotet.

Denne helga kosa ongane seg med mormora, og eg og Eirik fikk reise på hytta fredag ettermiddag. På kveldsøkta fredag fikk eg lakka det tredje og siste strøket med lakk på golva på loftet og det lisje soverommet (jippi!! :) absolutt ein liten milepel)
Eirik fikk rydda, lekta og klargjort det andre lisje soverommet nede for byggestart.

Laurdag kom Pappa og Onkel Ole ein dagstur. Dei har rydda ute i heile dag, medan eg og Eirik har mala og lagt tak på det siste soverommet og i gangen.


Mykje rot rundt hytta, trengte virkelig å ryddast opp.


Ferdig tak, no gjennstår berre stove og kjøkken taka.Litt rydding gjenstår, men no treng vi iallefall ikkje å sjems framfor naboane lenger :) 23 vedsekkar med kapp og ein fin stabel med matereal.

I kveld har vi beisa opp ein del panel til det siste soverommer, slik at vi er klar til arbeid i morgon tidlig.
Hadde det ikkje våre for bråket frå saga hadde vi nok kunne jobba halve natta, men litt hensyn må vi ta. Ser ut til at vi har ein del naboar som et på hytta for å slappe av denne helga *drøymer meg bort og håpar at det snart er vår tur* :)
4 kommentarer:

 1. Så godt at snøen er borte! "Det e mytji som kjem fram når snøen forsvinn...."! Dere bygger jo ei hytte, så det er bare sånn det er, med materialer, avkapp og sånt litt spredt omkring! Men jeg tenker det var godt å få ryddet opp.

  Ja, man får en spesiell drivkraft og overskudd når man er så nærme målet, at man kunne ha holdt på natten lang! Like greit å ta hensyn til nabolaget - dere skal jo treffe dem mange ganger senere også...! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja litt rot rundt byggeplassen må man berre regne med, men hos oss var det nok litt meir enn det som var "godkjent" ;) hjalp veldig på med ryddeinnsatsen, så no ser det greit ut :)

   Slett
 2. Så herlig å få rydde :-) Det har jeg og gjort i helga. Enorme mengder med kapp der blir!!! Så nå trenger vi ikke sjems av rotet lengre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mykje kapp ja, og veldig godt å få rydda litt :) Knall innsats av dei to som tok på seg oppgåva på laurdagen og fikk rydda og kappa opp kjempemykje! :)

   Slett