torsdag 31. mai 2012

Tak: Svart eller grønt?Hadde i utgangspunktet tenkt at "alle" skikkelige hytter har torvtak.. Men etter å ha tenkt på det ei stond så virka det litt feil å bruke fleire tusen kroner på eit tak som frå oktober til mars/april/mai stort sett ser ut som på bildet. Dekka av godt over meteren med snøv.
Så då står valet mellom den tradisjonelle torva eller den enkle pappshingelen..

VS

Det er lite tvil i kva eg synest tek seg flottast ut på ei hytte. Torva gir absolutt ei hytte eit lunt og idyllisk uttrykk, men så er det truleg ganske sjelden vi får nyte det flotte torvtaket på hytta.

På den positive sida så isolerar torva godt, noko som trengs i kulda, men om den aldri skal bli flott å sjå til grunna at den størsteparten av året ligg under snøv så er det kanskje ein bortkasta pengepost i budsjettet?
I tillegg må den pleiast og vedlikehaldast gjennom sommarmånadane, og er verkelig dette noko vi vil bruke tida vår på hytta på? Tippar det er mykje anna å ta tak i på hytta enn å i tillegg måtte pleie nokre forfryste torvtustar gjennom sommaren...

Så då spørst det, følge hjartet og få draumetaket med torv, eller spare pengane og heller invistere dei i noko anna som kanskje viser litt betre att og som vi truleg vil få større glede av i det longe løp?

Må nok innrømme at no hellar eg mest mot den litt kjedeligere, men billigare og vedlikehaldsfrie, svarte pappshingelen.. Men føler samstundes at det ikkje blir skikkelig hytte uten torv..

Andre som har tatt denne diskusjonen som vil komme med nokre innspel i den interne debatten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar