torsdag 26. juli 2012Ja som overskrifta seier så gikk vi på eit avslag i dag. På byggesøknaden :/
Liten detalj i planbestemmelsen for vårt felt, det er berre lov med hytte og uthus, ikkje hytte og anneks.

I min forståelse var anneks og uthus det samme og eg hadde ikkje tenkt dette som ei problemstilling..
For kommuna var ikkje anneks og uthus det samme, så då vart det avslag, eller tilsidesetting av søknaden er vel meir rett, då den ikkje er ferdig behandla, men kommentert og vi kan gjære endringar å sende inn.

Kva gjære vi no? Heile tanken var å kombinere hytte med annekset, uten anneks har vi brått berre eit bad, noko som kan bli knapt når gjengen skal stelle seg. Vi får ferre soverom enn planlagt og hytta kan dermed ikkje huse så mange nære og kjære som håpa.
Alle planane falt litt i grus her hos oss og vi må starte tankeprosessane på nytt.

Har i dag blada gjennom planteikningar etter gode erstattara, men akkurat i dag virka ingen løysing så god som den vi hadde. Kanskje i morgon ser alt litt lysare ut.
Vi skal nok finne ei god løysing, tenke heilt nytt eller ta bort annekset og fortsatt bygge den hytta vi har blitt så glade i... Vi går i tenkeboksa, hyttebyggarlivet skal iallefall ikkje være enkelt....!

5 kommentarer:

 1. Så synd, men tenk på nytt ut fra hva dere trenger. Hva vil dere bruke hytta til? For oss er det mye av hyttegleden å være sammen med spill etc om kveldene. Med loftsstue har barna eget felles rom når det er mange på hytta. Jeg ville ha tatt litt av ene soverommet til lite gjestetoalett. Vi flyttet ene veggen på loftet slik at det ble plass til 4 senger. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode innspel :) tankane har flagra rundt kva vi bør gjære, og trur nok vi skal finne ei god løysing i løpet av helga.
   Set stor pris på gode forslag :)

   Slett
 2. Det var veldig synd, og sikkert veldig surt.. Dere finner nok en god løsning likevel! :-) Vår hytte vil jo ha mange likhetstrekk med deres, men vi har hverken lov å bygge anneks eller uthus i tillegg til hytta.. Ikke engang en liten bod! Derfor har vi laget et lite ekstrabad på hemsen. Blir jo ikke full takhøyde, men vi skal nok få det til likevel.. ;-) Men planen vår er å vanligvis ha en familie med om gangen, så da blir det jo annerledes.. Ønsker dere lykke til, det blir helt sikkert bra likevel!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, sikker på vi kjem til å komme fram til ei god løysing her etterkvart :)
   Sluttresultatet blir nok knall bra! ;) vi jobbar no fram og tilbake med om vi virkelig treng to bad/do, og om det er mulig å få det inn i dei opprinnelige teikningane. Mykje intensiv jobbing for å forhåpentligvis komme fram til ei god løysing fort og ikkje bli for seine til byggestart i år.

   Slett
 3. Vi er veldig fornøyd med vaskerom med utslagsvask, varmtvannsbereder, ekstra toalett og plass til vaskemaskin, støvsuger, skittentøy etc.

  SvarSlett