fredag 26. oktober 2012

Pudderalarm: 43 cm nysnøv

Meldinga frå 26. Oktober 2012 frå Bjorliskisenter :
"Nok en gang er Bjorli første alpindestinasjon som åpner sine bakker for ski- og brettentusiaster. I dag har vi målt 43cm snø nede ved bunnstasjonen. På toppen var det 72 cm. Det snør fortsatt. Enda mer er det meldt kommende natt.

Lørdag og søndag kjører vi T-krokheisen helt til topps med 3 preparerte nedfarter,Lysløypa, Bøvra og Bjorlikrusen, på tilsammen 7,2 km! I tillegg er du velkommen til et pudderparadis!

I tillegg vil hele barneområdet være i drift.

Bjorli best også på tidligsnø! Hjertelig velkommen til nye vintereventyr!"

43cm nysnøv og at det er første alpinanlegg til å opne anlegget for sesongen er knall kjekt, og viktige faktorar for at vi har valgt å bygge hytte akkurat på Bjorli, MEN akkurat i år passa det svært dårlig at snøven ikkje kunne vente til f.eks neste veke..!?
Det er ikkje akkurat ideelle arbeidsforhold for snikkarane våre når det kjem slike mengder snøv, jobben blir mykje tyngre og alt blir betrakteg vansklegare. Kjenner igrunn eg får litt dårleg samvittigheit. Heldigvis, tross store snømengder, har arbeidet gått frammover også i dag.

Ikkje akkurat snikkardraumen å komme på jobb til taktekking og 20cm nysnø i dag tidlig, utover dagen kom det 20cm til...

Vi har fått takrenner
 
Dei fleste vindskeidene har kome på, inngangspartiet tek form.
 
Heldigvis bedre meldingar over helga. Det skal snøve tett i natt og i morgon, men frå mandag ser det mykje bedre ut.
 

2 kommentarer:

  1. Så på nyhetene i dag at vinteren virkelig er kommet til Bjorli! Ikke verst, men passer vel ikke så bra akkurat nå ;-) Hytta vår skal reises om ei ukes tid, så her krysser vi også fingrer og tær for mildvær ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Full vinterstemning på Bjorli, ikkje heilt etter planen, men snikkarane står på å jobbar alikevel :)
      Kryssar fingrane for at det held seg snøfritt for dykkar del! Iallefall slepp slike mengder som oss ;)

      Slett