lørdag 22. september 2012

Jakta på den rette peisovnen

Etter å ha jakta på den perfekte ovnen ei tid no forstår vi at vi alt er for seint ute for å kunne velge fritt i modellar og design.
Planen vår var å montere ventilert stålpipe og dermed få tilluft til ovnen gjennom pipa. I ettertid har vi erfart at ikkje alle ovnane let seg montere med denne type pipe med bra resultat. Hadde vi våre litt tidligare ute med valg av ovn hadde nok eit tilluft rør vårte støypt inn i plata, men det er dessverre for seint for vår del.

Første ovn vi falt for var Nordpeis Quadro. Nydelig ovn som virkelig hadde våre flott i eit hjørne som på hytta vår. Her fikk vi dessverre problem med den ventilerte stålpipa som ville bli for stor og dermed stikke på utsida av ovnen ved toppmontering. Det ville fungert, men estetisk ville det nok ikkje sett feilfritt ut. (Dette pga forma på ovnen).

Nordpeis Quadro

Vi har vurdert tilluftrør under golvet (mellom plate og golvplank), men med mange minusgrader ute og godt og varmt inne er man nesten garantert kondens. Etter råd frå fagfolk har vi slått frå oss dette og prøver no å finne ein ovn/peis som passer ventilert stålpipe.

Vi ønsker oss ein ovn som er lett å fyre i, varmar godt og ser bra ut. Den MÅ passe til ventieltert toppmontert stålpipe og helst ikkje sprenge budsjettet vårt ;-)
Nokre alternativ er oppe til vurdering:


Nordpeis Shape 1 m/ varmelagrende kleberstein


Rais Viva - ein moderne ovn med mykje glas og innsikt til flammeneNordpeis Ronda 160 - min favoritt, men ikkje heilt Eirik sin favoritt, desverre også litt høgt prisa for budsjettet.

 
Jøtul F370 - Norsk design, Mykje ovn for pengane.


Nokon som har eit peisovn-tips dei vil dele? Erfaringar med dei over, eller andre ovnar som kan passe oss?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar