søndag 30. september 2012

Nordpeis Shape 1

Vi har valgt ovn!
Det har våre ei tid med mykje blading i peiskatalogar og surfing på internett. Inspirasjonsbilder, produktomtalar og tips og råd er saumfarte. Vi samla inn tilbod frå fleire tilbydara og det var samla sett ein Nordpeis Shape 1 m/kleberstein som kom ut som det beste kjøpet for pengane.
Dette skal være ein god ovn som varmar godt og held ein god lunk lenge pga klebersteinen. Den skal fungere godt med ventilert stålpipe, noko som var eit viktig poeng for valget vårt. Viktig at ventileringa fungerar optimalt, slik det er lett å få fyr og brenn godt i ovnen.
Satsar på vi har tatt eit godt val og at vi blir fornøgd med denne.

Ovnen er faktsik svanemerka, miljøvenlig blir vel ein vedovn aldri, men den er iallefall hakket meir miljøvennlig enn andre ovnar.

Uttalelsen frå svanemerket:
"En svanemerket ovn:
* har lave utslipp av skadelige stoffer i røyken
* har høy virkningsgrad slik at den utnytter brenselet effektivt
* oppfyller krav til materialene som ovnen er laget av
* oppfyller strengere miljøkrav enn lovgivningen i de nordiske landene"

Denne helga hadde vi tenkt oss på tomta å kontrollere at alt sto bra til med plata og er klart for snikkarane. I tillegg må vi bygge værn mot snøv til byggestraumskapet. Eg skulle i tillegg få oppleve tomta med plate for første gong sjølv.
Desse planane vart raskt endra då femåringen vokna med omgangsjuka i går :/ Heldigvis er han i fin form att no, berre krysse fingrane for at resten av familien går klar.
Vi får nok nye sjansar for tomtebesøk neste helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar