tirsdag 19. februar 2013

Testing Testing - Fargeprøver

Den forrige og denne veka har eg våre produktiv på fargeprøve produksjonen. Prøvene på 0,1 liter som eg fikk tilsendt frå Stavanger kom godt med og eg har fått malt opp og sammanligna ulike fargenyansar. I tillegg fikk eg i sommar tilsendt ein del ulike fargar med Golvolje frå Møretyri som no har kome på testplank.

Fargeprøver - Olje frå Møretyri på gulv, Panelhvitt til tak, diverse beisar for vegg. 

Taket har alt fått panlelkvitt med dobbel dose kvit, ein farge som tok seg godt ut. Vidare har vi beslutta å gå for fargen Tjernblå frå Jotun Multicollor på soveromma på loftet. Ein utruleg behagleg farge (mi meining ;-) ).


Tjernblå - Jotun Multicollor

Vegg i gang og loftstove har vi falt for mixen til Roger Samdal.

4 del klar base, 2 del drivved, 1 del hvitkalket og 1 del valnøtt

For golv vurderer vi ein varm grå farge, men er ei stond til vi må ta golvfargevalget enda, så vi frå sjå kva vi endar opp med.

Farge til lisjedo hastar derimot litt meir, går ting etter planen skal panelen der opp til helga!  Eg må ha meg ein tur på malarbutikken imorgon, ser for meg fargen eg vil ha, gjennstår berre å finne og kjøpe den rette nyansen.

4 kommentarer:

 1. Så mange fine farger! Var det Vormestrand i Stavanger du fikk tilsendt fargeprøver fra da?
  Det blir mye jobb med alt som skal males og beises, men du og du som jeg gleder meg til å komme i gang ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekk prosess :)
   Fargeprøvene er frå Vormestrand ja, einaste butikken eg fant som blanda små fargeprøver. Ingen av fargehandlarane her på sunnmøre iallefall kunne tilby slikt.
   Butikken ville ikkje sende, men eg fikk ein tidligare kollega til å hente, pakke godt (var blanda på syltetøyglas) og sende med posten.
   Veldig kjekt å prøve ulike fargar før dei skal på veggen, genialt at det eksisterer slike butikkar som leverer det lisje ekstra :)

   Slett
  2. Ja, det er på Vormestrand jeg også var. Genialt å bare kjøpe en liten skvett når man ønsker å prøve flere farger! Han tilbød også å lage Roger Samdals farge f.eks 30 % lysere, slik at vi kan bruke den på gangen også, hvor det ikke er så mye lys.. Det hadde jeg jo aldri kommet på selv ;-)

   Slett
  3. Ja meget god service :) kjekt med gode tips og ikkje minst pengesparende i forhold til å prøve seg fram med literspann.
   Korleis går hyttebygginga med dokke da? Full drift frammover?

   Slett